Skip to main content

Додаток 4 «Положення про проведення конкурсу соціальних проектів у рамках міського соціального проекту «Єдина соціальна мережа».

Додаток 4

до Програми сприяння безпечній

життєдіяльності у сфері соціального захисту населення міста Харкова на 2017-2020 роки

(до п. 6.2 розділу 6 «Розвиток ринку соціальних послуг у ході реалізації міського проекту «Єдина соціальна мережа»)

 

ПОЛОЖЕННЯ

про проведення конкурсу соціальних проектів у рамках міського соціального проекту «Єдина соціальна мережа»

1. Загальні положення

 

1.1. Положення про проведення конкурсу соціальних проектів у рамках міського соціального проекту «Єдина соціальна мережа» (далі – Положення) визначає умови і порядок проведення конкурсу соціальних проектів з метою розширення ринку соціальних послуг за рахунок провайдерів в особі громадських організацій соціального спрямування, що працюють на території міста Харкова.

1.2. Рішення про проведення конкурсу приймається Експертною радою з реалізації міського соціального проекту «Єдина соціальна мережа» (далі – Експертна рада) після затвердження Програми сприяння безпечній життєдіяльності у сфері соціального захисту населення міста Харкова на 2017-2020 роки на сесії Харківської міської ради.

1.3. Інформація щодо проведення конкурсу протягом трьох робочих днів після прийняття рішення підлягає опублікуванню в засобах масової інформації.

1.4. У конкурсі беруть участь:

– громадські організації соціального спрямування;

– благодійні фонди;

– юридичні особи, які займаються благодійною діяльністю.

1.5. Соціальні проекти громадських організацій соціального спрямування, які працюють на ринку соціальних послуг міста Харкова, подані після закінчення терміну проведення конкурсу (протягом поточного року), розглядає управління праці та соціальних питань Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради й укладає на безфінансовій основі договори про співпрацю з надання соціальних послуг членам територіальної громади міста Харкова.

2. Мета конкурсу

2.1. Сприяння науковій та творчій діяльності громадських організацій соціальної спрямованості.

2.2. Підтримка ініціатив громадських організацій соціальної спрямованості, виявлення діючих соціальних програм та їх інтеграція в Програму сприяння безпечній життєдіяльності у сфері соціального захисту населення міста Харкова на 2017-2020 роки з метою надання різнобічної соціальної допомоги населенню міста Харкова.

2.3. Підтримка соціальних проектів, успішно діючих у рамках «Єдиної соціальної мережі» на ринку соціальних послуг міста.

2.4. Впровадження нових форм співпраці з громадськими організаціями соціального спрямування.

2.5. Створення додаткових робочих місць у системі громадських організацій.

2.6. Розвиток волонтерського руху як результат підвищення громадської активності членів територіальної громади.

2.7. Створення моделі взаємодії всіх постачальників соціальних послуг з метою підвищення якості життя соціально незахищених верств населення міста.

3. Умови конкурсу

3.1. Проекти, які подаються на конкурс, повинні:

-відповідати зазначеним в оголошенні про проведення конкурсу стандартам (оформлення, структура, розрахунки тощо);

-надаватися на конкурс у надрукованому вигляді українською або російською мовами в необхідній кількості примірників, зазначеній в оголошенні.

3.2. Об’єктом конкурсного відбору є проекти, спрямовані на реалізацію державної політики щодо соціального захисту населення.

3.3. Територіальними межами проведення конкурсу є територія міста Харкова.

3.4. Організація-претендент повинна бути зареєстрована, мати приміщення для роботи, телефон, поточний рахунок у банку.

4. Порядок подання та розгляду проектів

4.1. Для участі в конкурсі необхідно надати проекти в термін, встановлений в оголошенні про проведення конкурсу.

4.2. Проект приймається для участі в конкурсі за наявності комплекту конкурсної документації, визначеного в аплікаційній формі, затвердженій Експертною радою.

При проведенні експертної оцінки проектів враховуються:

– актуальність і пріоритетність проблеми, яка вирішується проектом;

– ефективність використання коштів;

– соціальна значимість та суспільні результати реалізації проекту;

– оригінальність ідеї або інноваційні ознаки проекту.

4.3. Автори проектів, запропонованих на конкурс, мають можливість узяти участь в їх презентації.

5. Підбиття підсумків конкурсу

5.1. Експертна рада підбиває підсумки проведення конкурсу, визначає переможців та розмір фінансової підтримки на реалізацію соціального проекту протягом п’ятнадцяти робочих днів після підбиття підсумків конкурсу.

5.2. Рішення Експертної ради є підставою для укладення договорів про співпрацю між управлінням праці та соціальних питань Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради та організаціями – переможцями конкурсу.

6. Контроль

6.1. Управління праці та соціальних питань Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради здійснює контроль цільового використання бюджетних коштів та якості надання соціальних послуг.

 

Директор Департаменту праці

та соціальної політики                                                                                                                      Л.В. Болгова

Перейти до вмісту