Skip to main content

Територіальний центр Індустріального району міста Харкова

Положення про територіальний центр надання соціальних послуг Індустріального району м.Харкова

Переглянути новини терцентру

Контакти:
Адреса: 61089, м. Харків, вул. Дванадцятого Квітня, 8 
Тел. (0572) 94-36-62
E-mail: 21254516@mail.gov.ua

Директор територіального центра — Циплєнкова Любов Іванівна.

Відділення соціальної допомоги вдома обслуговує громадян похилого віку, інвалідів, хворих (з числа одиноких осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш, як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги в домашніх умовах згідно з медичним висновком. В структурі відділення створено спеціалізовані підрозділи: з надання соціальної послуги догляду вдома клієнтам з вадами зору та з надання соціальної послуги паліативного догляду вдома.

Територіальний центр – це комунальна установа, яка надає соціальні послуги громадянам, що перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання. Відповідно до Державних стандартів надаються такі соціальні послуги: догляд вдома, паліативний догляд, соціальної адаптації, консультування, представництво інтересів, соціальної профілактики, посередництво, кризового та екстреного втручання, соціально-економічні.

Відділення денного перебування обслуговує громадян похилого віку та інвалідів (які досягли 18-річного віку) з частковим порушенням рухової активності, які частково не здатні до самообслуговування та не мають медичних протипоказань для перебування в колективі.

Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надає різні види соціально-побутових послуг малозабезпеченим непрацездатним громадянам похилого віку та інвалідам. Відділення забезпечує надання гуманітарної та благодійної допомоги, надання послуг через пункт «Допоможи ближньому», дрібний ремонт одягу та перукарські послуги, працює пункт прокату технічних та інших реабілітаційних засобів. У територіальному центрі впроваджені інноваційні моделі соціальної роботи: — працює мультидисциплінарна команда, до складу якої входять різні фахівці територіального центру, для забезпечення доступності комплексу якісних соціальних послуг та розширення їх спектру.

– працює соціальний електронний офіс по наданню інформаційних послу, необхідних для вирішення складних життєвих ситуацій (довідкові послуги);

– впроваджена соціально-педагогічна послуга «Університет третього віку»;

– працює клуб активного довголіття «Зустріч», бібліотека;

– працює Рекреаційний комплекс «Усмішка».

Перейти до вмісту