Skip to main content

Розділ 8. Підтримка соціально послаблених верств населення

8.1. Проводити роботу з надання одноразової адресної грошової допомоги за індивідуальними зверненнями громадян:

8.1.1. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги громадянам міста, які опинились у складній життєвій ситуації, за зверненнями до міського голови (додаток 6).

8.1.2. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги за зверненнями до депутатів Харківської міської ради (додаток 7).

8.1.3. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги громадянам міста на проведення безоплатного курсу дельфінотерапії дітям з інвалідністю, які знаходяться на їх утриманні (за списками Департаменту охорони здоров’я Харківської міської ради).

8.1.4. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги одному з членів сім’ї померлого, який мав статус учасника ліквідації аварії на ЧАЕС (виключно 1, 2-А, З-А категорії), або особі, яка зобов’язалася його поховати (додаток 8).

8.1.5. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги одному з членів сім’ї померлого, який мав статус учасника бойових дій в Афганістані та інших локальних війнах, або особі, яка зобов’язалася його поховати (додаток 8).

8.1.6. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги ветеранам війни, які постійно проживають у місті Харкові (додаток 9).

8.1.7. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги медичним працівникам, які потрапили у складну життєву ситуацію, у зв’язку з тяжкими захворюваннями: онкологією, інфекційними захворюваннями, набутими внаслідок професійної діяльності (гепатит В, С, туберкульоз, ВІЧ-інфекція тощо), а також з необхідністю проведення протезування (додаток 10).

8.1.8. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги працівникам соціальної сфери міста Харкова, які потрапили у складну життєву ситуацію, у зв’язку з тяжким захворюванням (додаток 11).

8.1.9. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги одному із членів сім’ї померлого, який мав статус учасника бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях та перебував на обліку в управліннях праці та соціального захисту населення адміністрацій районів Харківської міської ради, або особі, яка зобов’язалася його поховати (додаток 8).

8.1.10. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги одному із батьків дітей із психоневрологічною та генетичною патологією для проходження реабілітації методом «ТОМАТІС» і «Біоакустичної корекції» (за списками Департаменту охорони здоров’я Харківської міської ради).

8.2. Проводити роботу з надання одноразової адресної грошової допомоги громадянам пільгових категорій згідно зі списками громадських організацій:

8.2.1. Забезпечити виплати адресної грошової допомоги Героям Радянського Союзу та особам, які нагороджені чотирма і більше медалями «За відвагу»
(до річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня визволення міста Харкова від нацистських загарбників)(додаток 28).

8.2.2. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги особам з інвалідністю І групи – учасникам бойових дій в Афганістані та інших локальних війнах (додаток 28).

8.2.3. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги одному з членів сім’ї загиблого в Афганістані та інших локальних війнах (до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав) (додаток 28).

8.2.4. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги активістам ветеранського руху (до Річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня визволення міста Харкова від фашистських загарбників) (додаток 28).

8.2.5. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги колишнім в’язням концтаборів – активістам Обласної ради організації борців антифашистського опору (до Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів) (додаток 28).

8.2.6. Забезпечити виплати адресної грошової допомоги членам сімей, загиблих при проходженні строкової військової служби (рядовий склад), які виконували загальний військовий обов’язок у мирний час (до Дня матері) (додаток 28).

8.2.7. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги ветеранам партизанського руху (до Дня партизанської слави) (додаток 28).

8.3. Проводити роботу з надання одноразової адресної грошової допомоги громадянам окремих соціальних категорій згідно зі списками виконавчих органів Харківської міської ради:

8.3.1. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги дружинам/чоловікам померлого громадянина, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою, та особам з інвалідністю – учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які виховують дітей до 18 років, захворювання яких пов’язано з наслідками аварії на ЧАЕС (додаток 28).

8.3.2. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги (дотація на харчування) дітям до 18 років, які мають статус дитини, постраждалої внаслідок Чорнобильської катастрофи (додаток 28):

дітям-сиротам;

напівсиротам;

дітям з інвалідністю, які мають зв’язок інвалідності з аварією на ЧАЕС;

дітям із малозабезпечених сімей, яким призначено державну соціальну допомога малозабезпеченим сім’ям згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

дітям з багатодітних сімей;

дітям, яких виховують одинокі матері, що отримують допомогу одиноким матерям згідно із Законом України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми».

8.3.3. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги мешканцям міста, яким у відповідному році дії Програми виповнилося 100 і більше років(додаток 28).

8.3.4. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування – випускникам 11 класів середніх загальноосвітніх навчальних закладів (додаток 28).

8.3.5. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги сім’ям дітей з інвалідністю, прикутих до ліжка (до Міжнародного дня людей з інвалідністю) (додаток 28).

8.3.6. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги сім’ям матерів-героїнь, які не мають додаткових соціальних гарантій на проїзд у міському транспорті, за рахунок коштів бюджету міста Харкова (додаток 28).

8.3.7. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги сім’ям матерів-героїнь (до Дня матері) (додаток 28).

8.3.8. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги двірникам та робітникам аварійно-диспетчерських служб комунальних підприємств, які обслуговують житловий фонд комунальної власності територіальної громади міста Харкова, для відпочинку їх неповнолітніх дітей влітку в дитячому оздоровчому таборі (додаток 12).

8.3.9. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги соціальним робітникам та соціальним працівникам на оздоровлення їх неповнолітніх дітей(додаток 28).

8.3.10. Забезпечити виплати одноразової адресної грошової допомоги учасникам бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, особам з інвалідністю внаслідок війни із числа учасників бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членам сім’ї загиблого (померлого) учасника бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членам сімей осіб, які загинули під час участі у Революції Гідності, що перебувають на обліку в управліннях праці та соціального захисту населення адміністрацій районів Харківської міської ради, до Дня захисника України (на підставі наданих списків) (додаток 28).

8.4. Передбачити послуги банку за готівкове обслуговування.

8.5. Передбачити поштовий збір та придбання конвертів.

8.6. Проводити роботу з надання натуральної допомоги малозабезпеченим верствам населення.

8.6.1. Забезпечити роботу пункту безкоштовного харчування для осіб
без постійного місця проживання (додаток 13).

Тиражування талонів на харчування.

Перейти до вмісту