Skip to main content

Мерія надасть пільгу на безкоштовний проїзд ветеранам силових структур та причетним до них категоріям

|

01 лютого 2018року заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан повідомила,  що  в січні 2018 року в міську раду надійшло багато звернень від ветеранів силових структур та причетних до них категорій  з проханням надати їм право безкоштовного проїзду.

За словами віце-мера, був проведений ретельний аналіз цієї категорії громадян та з’ясовано, що серед тих 13 тисяч осіб, які мають право на пільговий проїзд як ветерани ЗСУ, МВС і СБУ, досить велика кількість учасників бойових дій, чорнобильців, осіб з інвалідністю  1-ї та 2-ї груп та ветеранів праці,людей з вадами зору та слуху , а також багато ветеранів силових структур, які мають статус осіб з інвалідністю 3-ї групи. У зв’язку з цим було прийнято рішення надати пільгу цим людям в розмірі 50 безкоштовних поїздок в міському наземному електротранспорті і метрополітені.

Також з цього питання до мерії звернулись особи з інвалідністю 3-й группи, оскільки на державному рівні пільга безкоштовного проїзду для них була скасована.Їм також буде 50 безкоштовних поїздок в міському наземному електротранспорті і метрополітені.

«Такого спектру пільг, який надається в Харкові, немає ні в одному місті України, тому що ми взяли на себе досить багато зобов’язань по місцевій пільзі. У нас в місті сьогодні 36 видів пільгових категорій громадян. Ми намагаємося робити все, щоб людям було комфортно жити у Харкові, і приймаємо для цього всі необхідні рішення», – підкреслила віце-мер.

 

Перейти до вмісту