Skip to main content

Управління праці та соціального захисту населення Холодногірського району звертається до роботодавців

Шановні роботодавці Холодногірського району м. Харкова!

Протягом І кварталу 2018  року на  підприємствах Холодногірського району зареєстровано 4 нещасні випадки на виробництві, з яких 2 випадки визнано страховими (Харківська дирекція УДППЗ «Укрпошта», ТОВ «Системи прогресивної очистки»). Причини нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом –  це невиконання вимог інструкцій з охорони праці та незадовільний технічний стан території.

Оперативним моніторингом щодо стану охорони праці в районі за І квартал 2018 року охоплено 262 підприємства, організації та установи. На цих підприємствах протягом І кварталу  2018 року кількість посадових осіб, які пройшли навчання з питань охорони праці, складає 431 особа (99,5 % від запланованого), кількість робітників, які пройшли навчання з питань охорони праці, складає 3464 особи (100 % від запланованого), медичні огляди пройшли 3925 працівників певних категорій (100 % від заплановоного). За результатами аналізу інформації щодо виконання  Комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійних захворювань, аваріям і пожежам  встановлено, що на 629 заходів з охорони праці підприємствами витрачено 5974,62 тис.грн.  Витрати на одного працюючого становили 209,37 грн., що на 26,9 грн. більше, ніж за
І квартал 2017 року.

Кількість робочих місць, які підлягали атестації за умовами праці на підприємствах,  склала 2960 одиниць, а кількість атестованих робочих місць – 2956 одиниць. Станом на 10.04.2018 на 3 підприємствах району залишаються неатестованими 4 робочих місця.

Звертаємо увагу  керівників підприємств, установ та організацій  всіх форм власності та господарювання, що у відповідності до ст. 44 Закону України «Про охорону праці» за порушення законодавства про охорону праці передбачено дисциплінарну, адміністративну, матеріальну та кримінальну відповідальність.

Перейти до вмісту
%d