Skip to main content

Управління праці та соціального захисту населення Холодногірського району звертається до роботодавців

Шановні роботодавці Холодногірського району м. Харкова!

Протягом І півріччя 2018  року на  підприємствах Холодногірського району зареєстровано 8 нещасних випадків на виробництві, з яких 4 визнано страховими, 1 випадок визнано не пов’язаним з виробництвом, 3 випадки знаходяться у стадії  розслідування (Харківська дирекція УДППЗ «Укрпошта», ТОВ «Системи прогресивної очистки», КП «Харківський метрополітен», ТОВ «Варіант Агро Буд»). Причини нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом –  це невиконання вимог інструкцій з охорони праці та незадовільний технічний стан території.

Оперативним моніторингом щодо стану охорони праці в районі за І півріччя 2018 року охоплено 276 підприємств, організацій та установ. На цих підприємствах протягом звітного періоду чисельність посадових осіб, які пройшли навчання з питань охорони праці, складає 810 осіб (99,5 % від запланованого), чисельність  робітників, які пройшли навчання з питань охорони праці, складає 4451 осі (100 % від запланованого), медичні огляди пройшли 6352 працівники певних категорій (100 % від запланованого). За результатами аналізу інформації щодо виконання «Комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійних захворювань, аваріям і пожежам»  встановлено, що на 1010 заходів з охорони праці підприємствами витрачено 13797,36 тис.грн. Витрати на одного працюючого становили 484,5 грн.

Кількість робочих місць, які підлягають атестації за умовами праці,  склала 2900 одиниць, а кількість атестованих робочих місць – 2896 одиниць. Таким чином, станом на 10.07.2018 на 3 підприємствах не атестовано 4 робочих місця. Питома вага атестованих робочих місць до потрібного становить  99,8 %.

Звертаємо увагу  керівників підприємств, установ та організацій  всіх форм власності та господарювання, що у відповідності до ст. 44 Закону України «Про охорону праці» за порушення законодавства про охорону праці передбачено дисциплінарну, адміністративну, матеріальну та кримінальну відповідальність.

Перейти до вмісту