Skip to main content

Управління праці та соціального захисту населення Холодногірського району інформує

Шановні роботодавці та мешканці Холодногірського району!

На підставі  даних  КЗОЗ «Харківська міська поліклініка  № 24», Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті № 2 Філії «Центр охорони здоров`я» ПАТ «Українська залізниця», КЗОЗ «Харківська міська дитяча клінічна лікарня № 19», згідно з  первинними зверненнями всіх потерпілих до зазначених установ протягом  І  півріччя  2018  року зареєстровано 516 звернень з приводу отримання травм невиробничого характеру (на 167 звернень більше, або на 47,8 %, ніж за І півріччя 2017 року).

Основною подією, що призвела до нещасних випадків невиробничого характеру, є падіння потерпілих (90,3 %  від загальної кількості зареєстрованих нещасних випадків).

На виконання Порядку розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 22.03.2001 № 270 (зі змінами), Управлінням праці та соціального захисту населення опрацьовано 222 повідомлення про нещасний випадок (на 20 повідомлень більше, ніж за І півріччя  2017 року, або на 9,9 %), з них стосовно мешканців Холодногірського району – 178 (або  80,2 %  від загальної кількості потерпілих), мешканців м. Харкова – 8 (3,6 %), мешканців  Харківської області – 20 (9,1 %),  мешканців інших областей України – 15  (6,7 %), мешканців інших країн – 1 (0,4 %).

За результатами опрацювання повідомлень встановлено, що 50 % випадків стались на вулиці, 27,93 % випадків стались з потерпілими вдома,           9,91 % випадків – це спортивні травми, 9,01 % випадків – в інших місцях (ринки, гаражі, кафе тощо), 3,15 % випадків – у громадському транспорті.

За матеріалами  розслідувань 13 нещасних випадків  невиробничого характеру встановлено, що головною причиною нещасних випадків була особиста необережність потерпілих.

У зв’язку з вищевикладеним,  звертаємо увагу керівників підприємств, установ та організацій всіх форм власності та господарювання щодо активізації проведення профілактичної роботи, спрямованої на попередження нещасних випадків невиробничого характеру.

Також, звертаємо увагу мешканців Холодногірського району на необхідність дотримання правил безпеки у побуті та в громадських місцях, а також  проведення роз`яснювальної роботи з дітьми щодо небезпеки вуличних та побутових травм, тощо.

Перейти до вмісту