Skip to main content

Підопічні Слобідського терцентру відвідали боулінг

|

Боулінг — спорт, розвиток, розвага.
Немає нічого дивного у тому, що популярність боулінгу стрімко росте. Ця гра інтригує простотою правил — в нього можуть грати всі: діти, юнаки, пенсіонери, особи з інвалідністю. Боулінг об’єднує людей — як спорт і як гра, як шлях до здоров’я і як добра розвага. Саме тому, наші підопічні з великим бажанням відвідують боулінг-клуб.
Перед початком гри фахівець Мірошник С. розповіла історію боулінгу.Прототипи куль і кеглів були знайдені археологами в Стародавньому Єгипті в могилі дитини приблизно 5200 років до н.е. У Німеччині в II ст. н.е. на сільських гуляннях теж грали в подібну гру — там кидали камені в 9 дерев’яних кийків, що називалися кеглі (Kegeln). Дотепер гравців у боулінг у Німеччині іноді називають “кеглерами” (Keglern). Але своє сучасне обличчя “гра в кулі” набуває на початку XX століття, із використанням механізмів і електроніки.
Для наших дорогих пенсіонерів це ще один привід, щоб добре відпочити у колі друзів, відчути міцність м’язів та добру реакцію — все це їх омолоджує та допомагає відчувати себе молодшими та щасливішими.

 

Перейти до вмісту