Skip to main content

Підопічні Шевченківського терцентру відвідали церковно-історичний музей міста Харкова

|

Без церкви – ми жебраки!
18 січня 2019 року підопічні Шевченківського терцентру району відвідали церковно-історичний музей міста Харкова.


У центрі Харкова на території Свято-Покровського монастиря знаходиться Церковно-історичний музей Харківської єпархії, відкритий Митрополитом Київським і всієї України Володимиром та освячений митрополитом Харківським і Богодухівським Никодимом у співслужінні архієпископа Ізюмського Онуфрія. Освячення відбулося у 2004 році, але й досі музей залишається єдиним музеєм церковної історії Слобідської України.
Експонати музею розповідають про життя перших християн на Харківщині, про видатних архіпастирів та церковнослужителів, про більш ніж 200-літню історію Харківської єпархії, її молитовне стояння у священному наслідуванні духовної скарбниці своїх предків.
Підопічним дуже сподобався екскурсовод диякон Максим. Його розповідь була захоплива та цікава. Під час екскурсії він розповів багато цікавих фактів з життя Митрополита Харківського і Богодухівського Никодима (Микола Степанович Руснак). В кінці екскурсії підопічні зробили пам’ятне фото.
Кожна людина повинна духовно розвиватися, цей процес має бути постійним. Якщо розвиток процесу, наприклад, ядерного або електричного підпорядковується законам фізики, то закони духовного розвитку – це загальнолюдські цінності.

Перейти до вмісту