Skip to main content

Внутрішнє оцінювання якості надання соціальних послуг у терцентрі Основ’янського району

|

У терцентрі Основ’янського району з 11 по 29 березня проведене внутрішнє оцінювання якості надання соціальних послуг догляд вдома, соціальна адаптація, представництво інтересів, посередництво. Оцінювання проводилось методом спостереження за наданням заходів та анкетування отримувачів послуг. Спостереження використовувалось при наданні заходів, що складають соціальну послугу догляд вдома, таких як покупка та доставка продуктів, промтоварів, прибирання житла, приготування їжі, миття посуду та винос сміття та інше. Водночас члени комісії у бесіді з отримувачами послуг з’ясовували чи дотримується періодичність відвідувань, чи задовольняють обсяги, види та якість наданих заходів підопічних, які особисті якості соцробітника можна виділити та інше.
Підопічні позитивно оцінили роботу соцробітників відділення соціальної допомоги вдома.
Анкетування використовувалось при наданні соціальних послуг соціальна адаптація, представництво інтересів, посередництво.
У бесідах з отримувачами соціальних послуг з’ясовано, що вони з задоволенням відвідують заходи у відділенні денного перебування, де отримують корисні знання, навички, позитивні емоції та розвивають свої творчі здібності.
Працівники відділення соціальної допомоги вдома в І кварталі представляли інтереси підопічних у вирішенні питань субсидії та її монетизації, у лікувальних закладах, у тому числі для отримання безкоштовних ліків згідно з державною програмою «Доступні ліки», в установах комунального господарства, у провайдерів кабельного телебачення тощо.
Пенсіонерам з нестійким емоційним складом надані заходи, які допомогли запобігти конфліктних ситуацій та сприяли їх вирішенню. У разі потреби залучались фахівці інших організацій та установ.
Робота з внутрішнього оцінювання якості надання соціальних послуг триватиме протягом року згідно з графіком.

Перейти до вмісту