Skip to main content

Для підопічних Слобідського терцентру відбулося арт заняття у бібліотеці ім. Короленка

|

Почуття провини.

В рамках роботи Університету третього віку Слобідського терцентру на факультеті «Психологічне здоров’я» відбулося чергове арт заняття у стінах бібліотеки ім. Короленка.
Тема дуже актуальна для багатьох, бо почуття провини притаманні кожній людині, іноді воно стає дуже токсичним і завдає багато прикрощів у подальшому житті. Про це 3 квітня наші підопічні розповідали, мов сповідувалися арт-терапевту Анжеліці Василівні.
З цього приводу ми працювали над своїми емоціями, малювали, писали побажання Всесвіту. На превеликий жаль, найчастіше маніпуляторами наших емоцій виявляються найближчі люди — партнери в подружжі, діти, співробітники; саме вони частенько можуть не рахуватися з потребами та бажаннями літніх людей, перетворюючи та без того несолодке життя обтяженої почуттям провини людини в справжнє випробовування!
Також дізналися, що це почуття є механізмом запуску багатьох хвороб. Почуття провини може істотно впливати на здоров’я, якщо вже сформувалася звичка брати на себе відповідальність за свої та чужі вчинки. А це притаманно багатьом батькам, дідусям та бабусям.
Заняття сподобалося і ми знов з нетерпінням чекаємо наступного, тема якого «Страхи — їх приборкання та викорінення».

Перейти до вмісту