Skip to main content

Підопічні Основ’янського терцентру відвідали музей жіночої та гендерної історії

|

МИ РІЗНІ – МИ РІВНІ.

«Історію творимо, пишемо, зберігаємо» – цей девіз визначає основні напрямки діяльності Музею жіночої та гендерної історії, який 10 квітня 2019 року відвідали підопічні відділення денного перебування територіального центру надання соціальних послуг Основ’янського району.

Екскурсантів очікували 12 експозицій музею, які висвітлюють різні аспекти гендерної проблематики та демонструють процес просування у суспільстві ідей рівності між жінками та чоловіками, показують, що гендерні проблеми є проблемою всього суспільства. Особливо вразила сьогоднішніх відвідувачів музею тематична виставка «Невидимий батальйон», яка уособлює собою пам’ятник жінкам, що зі зброєю в руках захищали свою Батьківщину у часи Другої світової війни, але залишилися «невидимими воїнами». А ось розповідь екскурсовода про відмінності у вихованні дітей у різних країнах світу стала темою для бурхливої дискусії серед відвідувачів.

Дуже вразила екскурсантів колекція експонатів з різних країн світу, яка нараховує більш ніж 3000 одиниць і постійно поповнюється новими.

Музей жіночої та гендерної історії – це перший та єдиний в Україні інтерактивний музей, який змушує екскурсантів переосмислити роль жінки, матері в житті суспільства.

Перейти до вмісту