Skip to main content

В Адміністрації Московського району проведено семінар на тему «Безпечне та здорове майбутнє праці»

|

В рамках проведення заходів з відзначення Всесвітнього дня охорони праці Управлінням праці та соціального захисту населення Адміністрації Московського району Харківської міської ради було організовано семінар на тему «Безпечне та здорове майбутнє праці», який відбувся 24 квітня 2019р. в Адміністрації Московського району Харківської міської ради за участю головного страхового експерта Харківського  міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області, а також фахівців з охорони праці та представників 111 підприємств, установ, організацій району.

Учасників семінару було ознайомлено з Концепцією реформування системи управління охороною праці в Україні, схваленою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12.12.2018р. №989-р, яка передбачає протягом 2019-2020 років формування нової національної системи запобігання виробничим ризикам шляхом впровадження на законодавчому рівні ризик-орієнтованого підходу у сфері безпеки та гігієни праці.

Під час заходу до відома присутніх було доведено інформацію щодо законодавчих змін у сфері охорони праці, зокрема, щодо затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019р. №337 оновленого порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.

У ході семінару присутніх було проінформовано про стан виробничого травматизму за минулий рік та I квартал поточного року на підприємствах як м. Харкова, так і Московського району, розглянуто питання щодо заходів, спрямованих на  профілактику виробничого травматизму та професійних захворювань, дотримання вимог безпеки під час виконання робіт, своєчасне проведення медичних оглядів працівників, якісне проведення інструктажів, навчання та перевірки знань з питань охорони праці.

Також, за сумлінну працю, професійне ставлення до виконання службових обов’язків та як переможці районного огляду – конкурсу “Краще підприємство (установа, організація) з безпечного ведення робіт” трудові колективи 5 підприємств та установ району були відзначені Подяками голови Адміністрації району.

У підсумку семінару визначено, що захист життя та здоров’я працюючих, створення здорових та безпечних умови праці є стратегічним завданням, яке стоїть перед державою та роботодавцями. Лише завдяки  спільній роботі та комплексному підходу можливо забезпечити організацію належних умов праці як у сьогоденні, так і в майбутньому. 

Перейти до вмісту