Skip to main content

Надання соціальної послуги «паліативний догляд» у терцентрі Основ’янського району

|

Терцентр Основ’янського району через спецпідрозділ, який працює на базі відділення соціальної допомоги вдома, продовжує надання соціальної послуги паліативний догляд. З початку року понад 80 підопічних отримали цю послугу.

До комплексу заходів, які надаються підопічним, відносяться допомога у веденні домашнього господарства, допомога у самообслуговуванні, сприяння в отриманні медичних послуг, психологічна підтримка. Крім цього, всім підопічним надається соціальна послуга представництво інтересів, яка складається з заходів зі сприяння в оформленні субсидій, допомоги у складанні заяв, зборі документів, представлення інтересів в організаціях та установах, допомоги в оплаті рахунків за спожиті комунальні послуги, сприянні в отриманні натуральної допомоги.

Особлива увага при наданні послуг надається психологічній підтримці та налаштуванню отримувачів послуг та позитив. Самотність, безпорадність у побуті, больові відчуття є підставою для виникнення депресивних станів. У цьому випадку співчуття та розуміння, конкретна допомога, підтримка, доброзичливість та турбота допомагають пенсіонерам підтримувати життєвий тонус та з надією дивитись у майбутнє.

Особам, яким надається соціальна послуга паліативний догляд, першочергово надається допомога мультидисциплінарними командами та натуральна допомога.
Територіальний центр продовжує співпрацювати з лікувальними закладами району щодо виявлення осіб, які потребують паліативної допомоги, турботи, уваги та підтримки.

Перейти до вмісту