Skip to main content

Підопічні Індустріального терцентра відвідали музей природи

|

Таємний світ під ногами

25 червня 2019 року підопічні відділення денного перебування територіального центру надання соціальних послуг Індустріального району міста Харкова доторкнулися до світу мінералів в залах музею природи. Вчені давно прагнуть розкрити таємні глибини нашої планети, але Земля ревниво зберігає свої секрети і неохоче розкриває перед людьми двері своїх комор.

Мінералогічне зібрання музею представлено понад 20 тисячами експонатів. Систематична колекція складається, головним чином, з найбільш типових представників всіх класів мінералів, зразків дорогоцінних та поробних каменів, корисних копалин з різних родовищ нашої країни та багатьох країн світу.

Мінерали – поняття дуже широке. Зустрічаються мінерали в земній корі, в основному в твердому стані, вони вражають різноманітністю зовнішніх ознак. Одні з них прозорі, інші неясні, напівпрозорі або зовсім не пропускають світло, мають різноманітну форму та колір. На стендах музею можна побачити темно-зелений малахіт, блакитну бірюзу, червоний корунд, кварц і кальцит, які представлені в експозиції. Багато нового і цікавого в залах музею відвідувачі побачили в цей день та познайомилися з видобутком і використанням корисних копалин в побуті. Корисні копалини так міцно увійшли в життя людини, що до виробів з них ми настільки звикли, навіть, часом їх не помічаємо. Ми забуваємо, що для виробництва виробів зі скла в надрах землі видобувається кварц. Для порцелянового посуду потрібен польовий шпат, для виготовлення ложок, ножів і виделок – руди заліза і алюмінію, міді і срібла. Для ювелірних виробів використовують кристали дорогоцінних каменів: аметист, смарагд, агат, рубін, тощо.

З новим знаннями і корисною інформацією закінчили свою екскурсію підопічні.

 

Перейти до вмісту