Skip to main content

Внутрішнє оцінювання якості надання соціальних послуг у терцентрі Основ’янського району

|

У терцентрі Основ’янського району в ІІІ кварталі проводиться внутрішнє оцінювання якості надання соціальних послуг догляд вдома, представництво інтересів, посередництво, соціальна адаптація, консультування.

У проведенні оцінювання використовуються методи спостереження за наданням заходів, анкетування, бесіди, вивчення документації, у тому числі звернень громадян.
Члени комісії виходять до підопічних, спілкуються з ними щодо періодичності надання послуг, якості надання послуг, задоволення індивідуальних потреб. Особлива увага приділяється відношенню соцробітника до підопічного, дотриманню їм професійних та етичних норм і принципів у роботі.

Отримувачі послуг дають позитивну оцінку роботі соцробітників, зазначаючи їх уважність, доброзичливість, бажання допомогти та підтримати. Під час спілкування заповнюються анкети щодо надання соціальних послуг представництво інтересів та посередництво. Працівники відділення постійно вирішують питання підопічних в організаціях, на підприємствах комунального господарства, у лікувальних закладах, в управлінні праці та соціального захисту населення з питання субсидії та інше.
Серед отримувачів соціальних послуг у відділенні соціальної допомоги вдома є особи, які у силу емоційної неврівноваженості та характеру, схильні до створення конфліктних ситуацій та ускладнень у стосунках.

Працівники відділення допомагають підопічним в аналізі життєвої ситуації та визначенні шляхів урегулювання конфлікту. Особлива увага приділяється запобіганню виникнення конфліктних ситуацій. Цьому сприяє психологічна підтримка та орієнтація підопічних на позитивне сприяння різних життєвих ситуацій.У відділенні денного перебування внутрішнє оцінювання проводиться анкетуванням відвідувачів щодо задоволення їх інтересів, якості заходів соціальної адаптації та консультування.

Внутрішнє оцінювання триватиме до середини вересня, після чого комісія проаналізує отримані результати та затвердить заходи, спрямовані на покращення якості надання соціальних послуг.

 

Перейти до вмісту