Skip to main content

Інформаційно – роз’яснювальні флешмоби у Київському районі м. Харкова

|

З 27.08.2019 по 29.08.2019 фахівцями відділу праці та зайнятості населення Адміністрації Київського району за участю представників відділу охорони праці та невиробничого травматизму та працівників відділу з питань соціально – трудових відносин  Управління праці та соціального захисту населення Адміністрації Київського району були проведені інформаційно – роз’яснювальні флешмоби на територіях ринків, торгівельних майданчиків та торгівельно – розважальних центрів Київського району м. Харкова.

Так флешмоби були проведені на торгівельному майданчиках  ПП БТ «Силікат» та ТОВ “Компанія “Соллі торгівельний майданчик 1”, ТРЦ «Караван».

Інформаційно – роз’яснювальна робота проходила під гаслом: «Проінформувати, Попередити, Роз’яснити», у зв’язку з ухвалою 21 серпня  Постанови Кабінету міністрів України  «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю».

Під час проведення акції працівникам та підприємцям були роздані інформаційні матеріали, а також проводились консультування з питань офіційного працевлаштування та дотримання вимог законодавства з охорони праці.

У такий спосіб була акцентована проблема нелегальних трудових відносин та «тіньової» заробітної плати, адже неофіційний найманий працівник позбавляє себе права на зарахування періоду роботи до страхового стажу, згідно з яким обчислюють пенсію, не отримує матеріальну допомогу у разі настання безробіття та компенсацію у разі тимчасової непрацездатності. Додатково обговорювались питання реалізації державної політики з питань охорони праці, соціального захисту працівників.

Також фахівці нагадали, що за порушення трудового законодавства юридичні та фізичні особи – підприємці несуть адміністративну та фінансову відповідальність. Крім того, за грубе порушення чинного законодавства про працю, встановлено також кримінальну відповідальність.

 

Перейти до вмісту