Skip to main content

Управління соціального захисту населення адміністрації Слобідського району ХМР

Інформація про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах Слобідського району міста Харкова

За статистичними даними станом на 01.07.2021 заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах Слобідського району м. Харкова складає 31025,3 тис. грн. на 4 підприємствах. У порівнянні  з  01.06.2021 заборгованість із виплати заробітної плати збільшилася на 6824,2 тис.грн. Найбільшу заборгованість в районі мають державні та комунальні підприємства: ДП «ХКБД» – 4393,8 тис.грн., ДП  «Завод імені В.О. Малишева» – 26156,0 тис.грн. та КП «Автобаза спеціалізованого санітарного автотранспорту міста Харкова» – 423,9 тис.грн.,  що складає 98,5 % від загальної суми заборгованості із виплати заробітної плати по Слобідському району. На ТОВ «Харків-Прилад» заборгованість із виплати заробітної плати складає 51,6 тис.грн.

Зважаючи на актуальність даного питання у Слобідському районі створена та працює Робоча  група з питань забезпечення своєчасної та в повному обсязі сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів до міського бюджету. На засіданнях  заслуховується інформація керівників підприємств, які мають борги по заробітній платі та про резерви їх сплати. Всі керівники підприємств-боржників попереджені, що у разі несвоєчасної або безпідставної невиплати заробітної плати несуть персональну відповідальність, у тому числі передбачені фінансові, адміністративні та кримінальні санкції.

З метою виконання Плану невідкладних заходів щодо погашення заборгованості із заробітної плати, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України  від 22.07.2016 № 517-р та за рішенням Робочої групи керівниками підприємств-боржників розробляються графіки погашення заборгованості із виплати заробітної плати. Станом на 28.07.2021 розроблений графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати на ДП «ХКБД». Графік додається. ТОВ «Харків-Прилад» графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати не наданий.

         Станом на 28.07.2021 погашено заборгованість із виплати заробітної плати у повному обсязі на ДП «Завод імені В.О. Малишева» у сумі 26156,0 тис.грн. та на КП «Автобаза спеціалізованого санітарного автотранспорту міста Харкова» у сумі 423,9 тис.грн.

Управлінням соціального захисту населення адміністрації Слобідського району Харківської міської ради проводиться щотижневий моніторинг стану погашення боргів із виплати заробітної плати на підприємствах району.

Робота у цьому напрямку і надалі триває.

Перейти до вмісту