Skip to main content

До уваги отримувачів субсидій!

З травня почнеться масовий перерахунок субсидій на неопалювальний період. Під час призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на наступний період у травні для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді, враховуються доходи за третій – четвертий квартали попереднього року.

Управління праці та соціального захисту населення самостійно, без звернення отримувачів субсидії, здійснюють розрахунок субсидії на   наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді (крім орендарів житлового приміщення, осіб, яким субсидія була призначена за зареєстрованим місцем перебування, та осіб, які звертаються за субсидією на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого  пічного побутового палива). Для цього управління праці та соціального захисту населення збирають необхідну інформацію (про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях осіб, забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами, доходи осіб) і протягом десяти днів після отримання  зазначеної інформації приймають рішення про призначення (непризначення) субсидії та інформують про прийняте рішення громадян.

У разі отримання від підприємств-навдавачів житлово-комунальних послуг інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг,  загальна сума якої перевищує 340 гривень, субсидія на наступний строк не призначається.

Шановні отримувачі субсидій! Нагадуємо Вам, що при отриманні державної підтримки – субсидії на житлово-комунальні послуги, обов’язок громадян – сплата вартості фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії. Наявність заборгованості з оплати обов’язкового платежу-причина, по якій не подовжується субсидія.

Також нагадуємо, що громадянин, якому призначено субсидію, зобов’язаний протягом місяця поінформувати управління праці та соціального захисту населення про зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні  (будинку) осіб, їх соціального статусу, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, підприємств – виробників/виконавців   житлово-комунальних послуг, закінчення строку реєстрації місця перебування, купівлю товарів або оплату послуг на суму понад 50 тис.гривень., шляхом подання відповідних документів.

Перейти до вмісту