Skip to main content

Департамент праці та соціальної політики інформує одержувачів субсидій

|

Для призначення субсидії з початку опалювального сезону заяву можна подати до 15 грудня.

Заява та декларація для призначення субсидії можуть бути надіслані структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання заявника (орендарі, внутрішньо переміщені особи – за фактичним місцем проживання) поштою або в електронній формі через офіційний веб-портал Мінсоцполітики або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з накладенням електронного цифрового або електронного підпису.

Житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального (неопалювального) сезону і розраховується:

на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня;

на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня.

Для домогосподарств, які використовують природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення, житлова субсидія на опалювальний сезон розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно.

У разі подання заяви протягом двох місяців (тобто до 15 грудня) з початку опалювального сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону (з жовтня місяця).

Нагадуємо, що в «Прозорих офісах» та «Регіональному центрі послуг» є можливість попереднього запису  на прийом на визначену дату та час. Попередній запис може здійснюватися шляхом особистого звернення до Центру або електронної реєстрації на веб-сайті prozoriy-office.kharkov.ua або зателефонувавши за номерами телефону: (057) 725-03-33, (063) 725-03-33, (098) 725-03-33, (099) 725-03-33.

Перейти до вмісту