Skip to main content

Дивовижний світ Марії Примаченко

|

24 січня 2019 року в територіальному центрі надання соціальних послуг Немишлянського району для слухачів Університету третього віку проведено перше заняття в новому році на загальноосвітньому факультеті.

Лекцію для пенсіонерів провела співробітник Харківського Художнього музею Задорожна Анна Валеріївна, яка розповіла про життя і творчість надзвичайної жінки Марії Примаченко – однієї з найвідоміших українських художниць, лауреата Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка (1966 р.). 2009-й рік за рішенням ЮНЕСКО було визнано роком Марії Приймаченко; тоді ж бульвар Лихачова в Києві був перейменований на честь художниці.

Марія Оксентіївна дивовижно об’єднала у своїй творчості малюнок і живопис. Це – і живописна графіка, і графічний живопис водночас. Твори Марії Примаченко свідчать про те, що за ними стоїть велика, різноманітна школа народного мистецтва, багатовікова культура народу. Це ніби згусток емоційних вражень і від казок, і від легенд, і від самого життя.

Людям поважного віку було дуже цікаво ознайомитися з творчістю видатної української художниці, подивитись репродукції, журнали з її роботами. Вони отримали масу задоволення та добрий настрій на цілий день.

Перейти до вмісту