Skip to main content

Інформація про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати по Холодногірському району

|

З метою подолання такого негативно явища як заборгованість із виплати заробітної плати Управлінням праці та соціального захисту населення, Адміністрацією Холодногірського району Харківської міської ради вживається низка заходів в межах наданих повноважень, спрямованих на погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах району та збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів шляхом забезпечення діяльності районної робочої групи з питань сприяння погашенню заборгованості із виплати заробітної плати, податків, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

На засіданнях робочої групи заслуховується інформація керівників та представників підприємств району, які мають борги по заробітній платі та до бюджету. На 7 засіданнях робочої групи з початку року неодноразово заслухано 52 інформації керівників та представників підприємств-боржників, в тому числі 40 письмових інформацій щодо стану погашення заборгованості з виплати заробітної плати.

В рамках роботи робочої групи, з метою вжиття заходів щодо сприяння погашенню існуючих боргів на підприємствах району Адміністрацією району в 2018 році направлено 16 листів на адресу державних установ, а також 3 листи до Харківської міської ради.

У звітному періоді в переліку підприємств-боржників із виплати заробітної плати відсутні підприємства комунальної форми власності.

За результатами спільних заходів, вжитих контролюючими органами, Адміністрацією району, Управлінням та керівниками підприємств в 2018 році на підприємствах Холодногірського району ліквідована заборгованість з виплати заробітної плати на суму 3080,7 тис. грн.

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах Холодногірського району станом на 01.01.2019 зменшилася в порівнянні з 01.12.2018 на 892,9 тис. грн. (або на 6,7 %) та складала на
6 підприємствах району 12336,9 тис. грн., в тому числі на:

– 2 економічно активних підприємствах – 720,1 тис. грн. (5,8 % в загальній сумі боргу по району):  ДП «Харківський науково-дослідний інститут технології машинобудування» – 711,9 тис. грн., Дочірнє підприємство «Харківський монтажно-заготівельний завод» ЗАТ «Сантехмонтаж-60» –
8,2 тис. грн.;

– 2 економічно неактивних підприємствах – 5178,1 тис. грн. (42,0 %);
ДП Харківський завод електроапаратури – 4722,6 тис. грн., ДП МОУ «Харківський завод залізобетонних виробів» – 455,5 тис. грн.,

– 2 підприємствах-банкрутах – 6438,7 тис. грн. (52,2 %): ТОВ «Крусеш» –196,3 тис. грн., ДП «Харківський завод шампанських вин» – 6242,4 тис. грн.

Найбільшу заборгованість із виплати заробітної плати мають державні підприємства (98,3 % від загальної суми боргу по району), з яких одне підприємство обліковується в переліку підприємств-банкрутів (50,6 % від загальної суми боргу по району), одне – знаходиться в стадії ліквідації (38,3 % від загальної суми боргу по району).

Всі керівники підприємств-боржників попереджені щодо відповідальності за порушення чинного законодавства про працю в частині несвоєчасної виплати заробітної плати найманим працівникам.

Перейти до вмісту