Skip to main content

Програма «Антивік» в Новобаварському терцентрі

|

У відділенні денного перебування територіального центру надання соціальних послуг Новобаварського району міста Харкова відбулося чергове заняття з фізичних вправ за програмою «Антивік».

Спорт зміцнює й загартовує організм. Є багато прикладів, коли люди похилого віку почувають себе не просто як молоді, а набагато краще. Причиною цьому є спорт, яким зайнятися ніколи не пізно. Але організм навантажувати потрібно поступово, для тих, кому потрібна фізичне навантаження, а також тим, хто прагне вдосконалювати організм і зміцнювати здоров’я, пропонується нескладний гімнастичний комплекс, який підійде для літніх віком, але молодих духом людей.

«Здоров’я» – це стан повного фізичного, духовного і соціального добробуту, а не лише відсутність хвороб або фізичних вад. Тому здоров’я розглядається не лише як ресурс, а як мета життя.

«Антивік», так називають оздоровчу програму для людей похилого віку, яка в останні роки стає дуже популярною.

Головна мета цієї програми – привести м’язи в тонус, розігріти всі суглоби, прискорити кровообіг. Під час заняття фізичних вправ за програмою «Антивік» підопічні денного перебування територіального центру надання соціальних послуг Новобаварського району міста Харкова не відчувають дискомфорту і тяжкості, час проведення не перевищує 15 хвилин.

Зарядка починається з нахилів голови та поступово опускатися все нижче і нижче. Після нахилів здійснюється робота руками, ліктьовими та плечовими суглобами. Потім рухи тазом, нахили корпусом, в останню чергу робота ногами, тобто – біг, на біговій доріжці нашого територіального центру.

Перейти до вмісту