Skip to main content

Про роботу відділення організації адресної натуральної та грошової допомоги Новобаварського терцентру

|

Про роботу відділення організації адресної натуральної та грошової допомоги Територіального центру надання соціальних послуг Новобаварського району міста Харкова.

Милосердя – це прагнення допомогти кожному, хто має в цьому потребу. Обов’язком кожної людини визначено такі милосердні вчинки: голодного нагодувати, спраглого напоїти, голого одягнути, недужого відвідати. Бути милосердним – це бути готовим прийти на допомогу нужденним, сповненим добротою та чуйністю.

Громадяни похилого віку, особи з інвалідністю інші незахищені верстви населення можуть звернутися до відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги Територіального центру надання соціальних послуг Новобаварського району міста Харкова, де їм буде надана різного виду допомога та підтримка.

У Новобаварському районі міста Харкова переважають будинки приватного сектору, які не мають централізованого водопостачання де мешкає більша кількість наших підопічних. Територіальним центром було укладено договір на постачання послуг прання з відповідною організацією. За 2018 рік випрали та випрасували майже півтори тонни білизни. На умовах укладених договорів надаються безоплатні послуги з ремонту взуття та перукарські послуги, що є великою підтримкою для літніх людей.

У відділенні надаються платні перукарські послуги за соціальними цінами. Послуги надаються громадянам, які мають рідних, що повинні забезпечити їм догляд та допомогу. Це є велика допомога літнім малозабезпеченим громадянам отримати перукарські послуги за низьку плату.
Організовано пункт прийому та видачі речей. На постійній основі надається натуральна допомога у вигляді речей б/в (одяг, взуття,постільна білизна, посуд, ковдри та інше). Людей з особливими потребами забезпечує: підгузками, пелюшками, засобами особистої гігієни, оправами для окулярів та технічними засобами реабілітації (ходунками, інвалідними візками, милицями, палицями тростинами). На базі відділення працює пункт прокату надання технічних та інших засобів реабілітації. У підборі необхідних засобів реабілітації підопічні отримують кваліфіковану консультацію медичного працівника терцентру та персоналу відділення.

Вся ця робота виконується завдяки сумлінній праці працівників територіального центру та плідній співпраці з організаціями та установами різних форм власності та релігійних організацій.

btr
btr
rbt
Перейти до вмісту