Skip to main content

Підопічні Московського терцентру відвідали Харківський НДІ судових експертиз ім. Засл. проф. M.С. Бокаріуса    

|

Кабінет-музей Заслуженого професора М. С. Бокаріуса

Підопічні відділення денного перебування територіального центра Московського району відвідали Харківський НДІ судових експертиз ім. Засл. проф. M.С. Бокаріуса.

15 лютого 2019 року, у сонячний та теплий день, організована  група підопічних  терцентру Московського району  за заздалегідь узгодженою письмовою заявкою вирушили на екскурсію до музею. Кабінет-музей Заслуженого професора М. С. Бокаріуса розташовується  у приміщенні Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз.           

Нас зустріла Наталія Євгенівна Філіпенкокерівник кабінета-музею, кандидат юридичних наук, доцент та просто дуже цікава людина, яка провела захоплюючу екскурсію по музею.            

Перше враження ми отримали від побаченої воскової скульптури самого професора, яка вражає своєю натуралістичністю. Також було цікаво ознайомитись з життєвим та творчим шляхом М.С.Бокаріуса.           

Микола Сергійович Бокаріус – харків’янин, вітчизняний вчений, судовий медик та криміналіст, зробив величезний внесок у розвиток експертного потенціалу Харківського НДІ судових експертиз, що носить його ім’я, створив харківську наукову школу судових експертів. Також відвідувачі музею завітали до приміщення наукової бібліотеки ХНДІСЕ, де мали змогу ознайомитися із науковою діяльністю співробітників інституту. 

Екскурсія була дуже пізнавальною та  вражаючою. І нам приємно усвідомлювати що фундатором  криміналістичного напряму в судовій медицині  є наш земляк та видатний харків`янин Бокаріус М.С.

 

Перейти до вмісту