Skip to main content

У Слобідському терцентрі відбувся захід присвячений Японії

|

Екзотика Японії в українському терцентрі.
У Слобідському терцентрі, у відділенні денного перебування, в рамках роботи студії « Дивосвіт» відбулася «Зустріч у кімоно», присвячена далекій Японії.

Розваги в японському стилі почалися зразу, як кажуть « з порогу». Викладач, інструктор з трудової адаптації Любов Григорівна, зустрічала своїх підопічних легким поклоном і “Охайо:” – дружнім, неофіційним вітанням, таке собі вранішнє «Привіт!».
Підопічні сідали на місця, а згодом були поділені на команди. І почалися змагання. Спочатку змагалися в кулінарії відповідали на питання який кращий десерт у японців, як прикрашаються десерти, що випивають під час зустрічі. Поділилися рецептами приготування вагасі – рисових млинців, темпурі – обжарених у легкому клярі будь яких овочів та морепродуктів. При цьому, всі присутні пили найулюбленіший зелений чай.
Потім почалися творчі мукі кабукі – на імпровізованій сцені розказували про життя. Ніякої особливої атрибутики не потрібно було при цьому. Витягали картки з темою і за три хвилини наші «японочки» розігрували «драми» , імітуючи японську мову. Перемогла дружба та позитивний настрій. Було дуже смішно , особливо де мова йшла про конфліктні ситуації.
Закінчилася зустріч складанням хокку (хайки). Були запропоновані картки з трьома словами: два слова за темою, а одне ні. Наприклад: сакура, весна, перука. Склали таку хайку – «Квіти сакури весною — очей не відвести. Сповзла перука».
І, як завжди, громадська організація «Клементія» пригощала присутніх солодощами та духмяним чаєм.

Перейти до вмісту