Skip to main content

Чарівна сила танцю

|

У студії творчості «Веселка» клубу активного довголіття «Зустріч» відділення денного перебування територіального центру надання соціальних послуг Індустріального району міста Харкова відбулося заняття освоєння танцювального мистецтва, яке провели студенти – практиканти гуманітарно – педагогічної академії.Багато проблем зі здоров’ям виникають від нестачі рухів, пасивного способу життя і песимістичного настрою. Так може бути танець і стане для пенсіонерів тим універсальними ліками, яке відновить їх організм? І тоді працівники відділення організували заняття танцями в студії творчості «Веселка», яка працює вже не перший рік.
Самі ж учасники гуртка виступають з побажаннями вивчати різні види танців. Багато лікарів рекомендують пенсіонерам займатися бальними танцями. Вони не вимагають великих навантажень, але при цьому розвивають координацію рухів і дихальну систему організму. А також – активізують розумову діяльність, оскільки змушують стежити за ритмом і рухами партнера.
Ще один танець, який ідеально підходить для освоєння – аргентинське танго. Цей танець теж не передбачає складних у виконанні рухів. При цьому він допомагає підтримувати в тонусі м’язи.
Урок проходив у веселому і піднесеному настрої. Підопічні уважно слухали педагогів, запам’ятовували рухи й вже до кінця уроку самостійно танцювати танець. Вдячні учні закінчили урок оплесками для своїх педагогів і бажанням продовжувати це чарівне заняття.

Перейти до вмісту