Skip to main content

В адміністрації Холодногірського району відбулися чергові засідання районних робочих груп

|

29 березня 2019 року в Адміністрації Холодногірського району Харківської міської ради проведено чергові засідання районних робочих груп з питань сприяння погашенню заборгованості з виплати заробітної плати, податків, єдиного внеску загальнообов’язкове державне соціальне страхування та з питань підвищення рівня оплати праці, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Засідання відбулися за участю заступника голови адміністрації району з соціальних та гуманітарних питань та представників Управління праці та соціального захисту населення адміністрації району; Київського об’єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова; відділу праці та зайнятості населення Адміністрації району; Центрального управління Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області; Харківського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області; відділення Національної служби посередництва і примирення в Харківській області; 18 суб’єктів господарювання району.

Голова робочої групи звернула увагу присутніх на наявність заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах району, що є вкрай негативним явищем. Так, за даними Головного управління статистики у Харківській області станом на 01.03.2019 року заборгованість з виплати заробітної плати мали 6 підприємств Холодногірського району, сума заборгованості  склала 8 млн. 704,0 тис. грн., що більше на 516,6 тис. грн.
(6,3 %) в порівнянні з 01.02.2019 (борги на 01.02.2019 року становили 8 млн. 187,4 тис. грн.).

Найбільшу заборгованість із виплати заробітної плати мають державні підприємства (97,7 % від загальної суми боргу по району), з яких:
ДП «Харківський завод шампанських вин» обліковується в переліку підприємств-банкрутів 70,4 % від загальної суми боргу по району),
ДП Харківський завод електроапаратури знаходиться в стадії ліквідації (13,6 % від загальної суми боргу по району), Харківське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство (8,2 % від загальної суми боргу по району).

На засіданні також обговорювалися питання дотримання мінімальних державних гарантій  в сфері оплати праці та вжиття заходів щодо підвищення рівня оплати праці, недопущення проявів «тіньової» зайнятості та необґрунтованого застосування неповного робочого часу, а також необхідність своєчасної виплати заробітної плати та сплати  податків та інших обов’язкових платежів.

Керівників підприємств попереджено про персональну відповідальність за порушення вимог діючого законодавства в сфері праці.

Перейти до вмісту