Skip to main content

У Новобаварському терцентрі відбулась лекція на тему «Що таке компроміс?»

|

Що таке компроміс?

У відділенні денного перебування територіального центру надання соціальних послуг Новобаварського району міста Харкова відбулась лекція на тему «Що таке компроміс?».

Всі люди на землі різні – у кожного свої думки, ідеї, поведінкові моделі і манера висловлювання. І тому досить часто – як правило, під час спілкування – люди можуть категорично відстоювати власну точку зору. В результаті виникає конфлікт.

Щоб не допустити цього, необхідно прийти до компромісу. І тут можуть виникнути дуже актуальні питання про те, що це таке і як знайти компроміс. 

Компроміс- це:

Компроміс – це згода з ким-небудь у чомусь, що досягається взаємними поступками; поступка заради досягнення мети.

Компроміс – це стратегія вирішення конфліктів, яку використовують для того, щоб насамперед відновити реальний процес обміну думками, пропозиціями між опонентами з метою вийти на вищий рівень стосунків.       

Компроміс -це шлях взаємних поступок, часткове задоволення інтересів протилежно спрямованих сторін, вид угоди, яка базується на взаємокоригуванні позицій обох сторін з обговорюваної проблеми, що створює базу для пошуку взаємоприйнятної позиції зі спірних питань.

Основною метою заходу було давати об’єктивну оцінку складним соціальним явищам, знаходити компроміс під час вирішення проблем. Підопічні денного перебування територіального центру надання соціальних послуг Новобаварського району міста Харкова прослухали лекцію та поділилися приємними враженнями.

smartcapture
rbt
Перейти до вмісту