Skip to main content

Біля витоків криміналістики

|

22 квітня слухачі Університету третього віку територіального центру надання соціальних послуг Немишлянського району відвідали Кабінет-музей Засл. проф. M.С. Бокаріуса.

Заслужений професор Микола Сергійович Бокаріус – харків’янин відомий у всьому світі, вітчизняний вчений, судовий медик та криміналіст, фундатор криміналістичного напряму в судовій медицині, зробив величезний внесок у розвиток експертного потенціалу Харківського НДІ судових експертиз, що носить його ім’я, створив харківську наукову школу судових експертів, представники якої залишили свій слід не тільки в історії судової експертизи, а й на сьогодні демонструють потужний науковий потенціал.

 Саме для збереження пам’яті про М. С. Бокаріуса  керівництво Харківського НДІ судових експертиз  відтворило кабінет-музей М. С. Бокаріуса. У музеї зібрано біля 500 книг професора, є його сімейний фотоальбом з особистим підписом, листи, альбоми його дітей.

19 квітня 2019 року був відкритий пам’ятник Миколаю Бокаріусу. Монумент розташований біля Харківського науково-дослідницького інституту судових експертиз.

Екскурсія була дуже цікавою, пізнавальною, справила велике враження на людей  похилого віку та розширило уявлення про досягнення судової експертизи та криміналістики.

Перейти до вмісту