Skip to main content

ВЕЛИКОДНІ МОТИВИ у Слобідському терцентрі

Великдень, Пасха, Христове Воскресіння. Так називають свято, що відображає втілення найзаповітнішої мрії людства – подолання смерті. Свято добра, віри надії та любові. Усього того, чого нам усім так не вистачає.

Великдень в Україні – це свято весняного воскресіння, оновлення природи, що відзначалось у день весняного рівнодення ще за  давніх часів. У цей день, за нашим давнім, але не старіючим християнським звичаєм, радісно вітають – “Христос воскрес”! та дарують писанку.

Радісним промінчиком свята стала виставка виробів декоративно-ужиткового мистецтва підопічних та працівників закладу на Великодню тематику, яка пройшла з 01 по 19 квітня 2019 року. Було підготовлено чимало яскравих, цікавих та змістовних композицій. Як завжди вражала винахідливість та натхненна уява учасників заходу.

Напередодні свята у відділенні денного перебування  пройшов захід, в якому зверталася увага на мудрість, силу та пам’ять народу – духовні скарби, відтворені нашим народом протягом віків. Спеціаліст відділення  розповіла як відзначають це свято не тільки в Україні, а і в інших країнах. А також про духовні джерела наших предків – обряди та звичаї, щоб не загубити тієї ниточки, яка зв’язує нас із минулими поколіннями, щоб очистити і освятити свої душі.

Найбільше ж сподобався відвідувачам заходу майстер-клас з виготовлення «Святкової листівки», який провела для них  інструктор з трудової адаптації, а потім  всі отримали пасхальні куличі.

Перейти до вмісту