Skip to main content

Для підопічних Шевченківського терцентра відбувся концерт присвячений Дню Перемоги

|

Радість зі сльозами на очах!

 

Поклонімося ж тим, хто поліг у бою,
Хто покрив землю рідну собою,
Поклонімося всім, хто впав у бою,
Хто відстояв нашу свободу.

7 травня 2019 року для підопічних відділення денного перебування Шевченківського територіального центра надання соціальних послуг міста Харкова відбувся концерт клубу активного довголіття «Афродита», присвячений Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

9 травня Україна відзначає День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який прийшов на зміну “Дня перемоги” над фашизмом у Великій вітчизняній війні 1941-1945 років. Україна не тільки серед колишніх радянських республік, а й з усіх країн світу, зазнала найбільших втрат за роки Другої світової війни. За різними оцінками, в Україні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення близько 5 млн, 2,2 мільйона було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 мільйонів втратило притулок. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл.

У гостинній актовій залі територіального центру, з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, відбувся святковий концерт. Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять загиблих. Звучали пісні воєнних років, які зворушили серця присутніх. Ці пісні лунали як подяка батькам і матерям, ветеранам та дітям війни, що пройшли нелегкий життєвий шлях. Гості раз за разом підспівували артистам. Були зачитані вірші на тематику тих страшних років, від яких присутні не стримували сліз. Танцювальні колективи подарували свої композиції.

В залі панувала атмосфера тепла, душевного трепету та спогадів. Підопічні отримали велике задоволення від переглянутого та були дуже зворушені концертною програмою.

Минають роки. Відлітають у вічність. Але цей день, ніколи не буде стертий із пам’яті нашого народу!

Перейти до вмісту