Skip to main content

Концерт до Дня Перемоги у Слобідському терцентрі

|

Перемога свята, Перемога!
Свято миру, свободи й весни!
Чом тоді мої очі вологі? –
Бо не всі повернулись з війни!
Сплять мільйони загиблих в окопах, —
Це моєї країни сини.
Де була б ти сьогодні, Європа?
Де була б ти, якби не вони?

День Перемоги – це святий день, з присмаком печалі та скорботи. У ці передсвяткові дні важливо нагадати про непересічну роль ветеранів у Перемозі, висловити повагу всім, хто боровся проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів. У цьому році День Пам’яті за загиблими у другій Світовій Війні збігся з днем святої Радониці, день в який всі поминають померлих. Ми теж вирішили у цей згадати загиблих на війні.

6 травня підопічні та робітники терценру були присутні на мітингу, та покладали квіти до могили невідомого солдату на міському кладовищі №5.

7 травня у відділенні денного перебування, ми влаштували святковий концерт « Жінкам, які воювали, присвячується! », який не залишив нікого з присутніх байдужим. І це лише маленька частинка тієї вдячності за подвиги наших прадідів, яку ми можемо висловити у піснях та віршах, спогадах та сльозах. Солісти хору «Веснянка» у супроводі хору дарували знайомі підопічним пісні, які звучали по-новому. Окрім пісень були також виконані нові поетичні твори вітчизняних поетів сьогодення. Не можна було без сліз слухати, як жінки воювали, рятували, втішали. Справді, не жінки вигадали війну, але нарівні з чоловіками захищали Вітчизну та несли всі воєнні та післявоєнні тяготи.

Директор терцентру Тетяна Григорівна Борківець висловила подяку і низький уклін нашим підопічним – дітям війни. Завжди, рано чи пізно, війни закінчуються, а порядність та людяність залишаються поміж людей. Головне – передати ці найголовніші риси прийдешньому поколінню.

9 травня робітники терцентру покладали квіти до обеліска у парку машинобудівників.

В ці дні все людство вшановує пам’ять загиблих у цієї війні та низько вклоняється ветеранам.

 

 

Перейти до вмісту