Skip to main content

Підопічні Новобаварського терцентру відвідали Ботанічний сад

|

Вибираючи найкрасивіші місця Харкова, неможливо не відвідати ботанічний сад, який знаходиться майже в центрі міста. Підопічні територіального центру надання соціальних послуг Новобаварського району міста Харкова відвідали це гарне місце.

Ботанічний сад заснований в 1804 році, оголошений заповідним об’єктом. Загальна площа ботанічного саду складає 41,9 га. Колекція ботанічного саду включає релікти, рідкісні види місцевої та світової флори, екзоти. Ботанічний сад в будь-який час року має свою красу: влітку тут зелено і свіжо, можна сховатися від спеки в тіні гіллястих дерев і перепочити: посидіти на лавочках або прогулятися по тінистих алеях, а взимку – спостерігати чудові снігові пейзажі.

В оранжереях представлені колекції тропічних і субтропічних культур. Понад 1200 видів дерев і чагарників, що представляють флору різних континентів, виростають в дендрарії. Великі ділянки відведені квітково-декоративним, лікарським та іншим видам рослин. Крім цього, в ботанічному саду розміщена колекція орхідей і троянд, які привертають увагу.

У ботанічному саду можна просто помилуватися красою квітів і дерев і дізнатися багато цікавого про вирощування рослин та догляд за ними. А також знайти найкрасивіші місця для фотографій. Він є неймовірно красивим місцем, яке переносить його відвідувачів у казку і дарує тільки найприємніші емоції. Підопічні отримали велике задоволення, захоплення від невимовної краси цього саду.

Перейти до вмісту