Skip to main content

В Індустріальному терцентрі відбувся святковий захід з приводу закінчення навчального року в «Університеті третього віку»

|

Навчання протягом усього життя

17 травня 2019 року відбувся святковий захід з приводу закінчення 2018-2019 навчального року в «Університеті третього віку» відділення денного перебування територіального центра надання соціальних послуг Індустріального району міста Харкова.

Директор територіального центра Циплєнкова Л.І. привітала з закінченням плідного навчального курсу та відзначила подяками викладачів-волонтерів за успішну просвітницьку діяльність, активну участь в реалізації соціально – педагогічної послуги «Університет третього віку». Також були відзначені найкращі студенти, які здобували нові знання протягом року, вони отримали сертифікати, прослухавши 72 години навчального курсу.

«Університет третього віку» – це можливість пенсіонерам та громадянам з інвалідністю проводити вільний час на заняттях та отримувати безкоштовні знання, здобувати впевненість у своїх силах, адаптуватися до сучасного життя.

Головна мета курсу – створення умов для отримання нових знань, плідного спілкування, прояви творчої індивідуальності різнопланового характеру. За цей рік студенти Університету пройшли навчання на 9 факультетах: «Здоровий спосіб життя», «Комп’ютерні технології», «Азбука мистецтва», «Православні науки», «Правові науки», «Літературно – творчій», «Краєзнавство», «Історія музичного мистецтва» та «Історія України». Студенти отримали знання, нашли відповіді на питання, які їх хвилювали, освоїли комп’ютерні технології, розкрили творчі таланти, знайшли душевну компанію та добрих друзів. Слухачі відвідували одночасно декілька факультетів. Навчання в Університеті проводилося у формі лекцій, бесід, тренінгів, теоретичних і практичних занять, самостійних робіт. Завдяки великій різноманітності напрямків в навчанні, кожний вибрав найбільш вподобаний йому факультет. При наборі груп на факультети ніяких критеріїв відбору не передбачено, найголовніше – це бажання змінити своє життя, зробити його насиченим, яскравим та цікавим.

Закінчився захід концертом для «студентів срібного віку», який підготували наші добрі друзі театр «Калейдоскоп» під керівництвом Рейс Тетяни Олександрівни. Присутні на заході продовжили спілкуватися за дружнім чаюванням з солодощами та будувати плани на наступний навчальний рік, який почнеться з вересня цього року.

Перейти до вмісту