Skip to main content

В Холодногірському районі проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань легалізації заробітної плати та дотримання норм діючого трудового законодавства

|

В Холодногірському районі м. Харкова проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань легалізації заробітної плати та дотримання норм діючого трудового законодавства.

12 червня 2019 року фахівцями Управління праці та соціального захисту населення, відділу праці та зайнятості населення Адміністрації Холодногірського району Харківської міської ради, Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу у форматі флешмобу з суб’єктами господарювання району з питань легалізації заробітної плати та дотримання норм діючого трудового законодавства.

До флешмобу залучено суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території торгівельних майданчиків ТОВ «ВКФ «КАЗКА»(вул. Холодногірська, 2А та вул. Золочівська,12А), а також громадян – відвідувачів торгівельних майданчиків.

З метою інформування були розроблені буклети та пам’ятки щодо переваг офіційного працевлаштування; негативних наслідків «тіньової» зайнятості; мінімальних державних гарантій у сфері оплати праці; виплати заробітної плати; охорони праці; компенсації для роботодавців у разі створення нових робочих місць, які розповсюджені під час заходу.

Під час спілкування з підприємцями та найманими працівниками наголошено на важливості офіційного працевлаштування, адже працюючи нелегально людина сама себе позбавляє права на соціальний захист та передбачені трудовим законодавством гарантії, а також ставить під загрозу своє здоров’я та майбутнє.

Перейти до вмісту