Skip to main content

Підопічні Шевченківського терцентру відвідали Харківський морський музей

|

Історія мореплавства в моделях

25 червня 2019 року підопічні відділення денного перебування Шевченківського територіального центру надання соціальних послуг міста Харкова відвідали Харківський морський музей.

Харківський морський музей пропонує своїм відвідувачам історію мореплавства в моделях. Морську колекцію збирав протягом кількох десятиліть харків’янин Олександр Якименко. Одна з особливостей музею – більшість експонатів можна чіпати руками. Єдиний виняток – моделі кораблів, які знаходяться за склом.

Підопічні побачили як будували та спускали на воду кораблі, зазирнули всередину військового корабля XVII століття, дізналися як встановлювали й працювали зі знаряддями на старовинному вітрильнику, почули як діставали золото з затонулих галеонів. Частково з архівів королівського товариства Великобританії, музеєм були представлені документи власноруч підписані відважними мандрівниками.

Наприкінці екскурсії підопічні фотографувалися, з задоволенням смикали корабельну ринду та були вдячні адміністрації музею та особливо екскурсоводу за цікаву розповідь.

Перейти до вмісту