Skip to main content

30 травня 2019 року для підопічних Шевченківського терцентра відбувся святковий захід

|

Вчитися ніколи не пізно!

30 травня 2019 року для підопічних відділення денного перебування Шевченківського територіального центра надання соціальних послуг міста Харкова відбувся святковий захід з приводу закриття навчального 2018-2019 року в «Університеті III віку»

Основна мета проекту «Університет третього віку» – це реалізація принципу навчання людей старшого віку впродовж усього життя та підтримка фізичних, психологічних та соціальних здібностей. Навчання для студентів є абсолютно безкоштовним, оскільки це соціальний проект. В рамках проекту студентам запропоновано широку та різноманітну програму навчання. Навчання людей похилого віку відбувається без застосування формальної перевірки отриманих знань та вмінь. Заняття проводять волонтери – люди з великим життєвим досвідом, знаннями та освітою. Це всі, хто виявили бажання та є фахівцями в областях, якими цікавляться наші слухачі. Така форма соціалізації пенсіонерів повертає їх до активного способу життя і дозволяє забути про старість. Університет третього віку покликаний показати та довести, що активне життя – найдієвіший засіб від старості з нині існуючих.

Для присутніх в залі відбувся святковий концерт за участю клубу активного довголіття “Афродіта”, була представлена виставка робот наших підопічних. Закінчився захід дружнім чаюванням з солодощами.

З роками у людей знижується самооцінка, втрачається сенс життя, зв’язки з родичами та близькими слабшають, тому виникає така собі егоцентрична потреба. За допомогою навчання старші люди переконуються у власній значущості. Досягнення у навчанні додають упевненості в собі. Тому чекаємо наших студентів у наступному 2019-2020 р. учбовому році!

Перейти до вмісту