Skip to main content

Підопічні Новобаварського терцентра відвідали Музей історії Південної залізниці

|

ЗНАЙОМСТВО З ІСТОРІЄЮ ПІВДЕННОЇ ЗАЛІЗНИЦІ

26 липня 2019 року підопічні  відділення  денного перебування територіального центру надання соціальних послуг Новобаварського  району міста Харкова відвідали  Музей історії  Південної залізниці.

Експозиція музею складається з 3-х залів, які висвітлюють різні етапи розвитку Південної залізниці. У фондах музею зібрані стародавні і рідкісні експонати, унікальні документи і фотографії, зокрема, ручна тачка і інструменти, за допомогою яких будувалася залізниця з Курська через Харків до Ростова-на-Дону, настінний телефон «Ericsson» в дерев’яному корпусі кінця 19 століття, облігації залізничних товариств, квитки і посвідчення залізничників часів Російської імперії, а також макети рухового складу. У музеї також відтворено кабінет начальника Південної залізниці ще до Лютневої революції 1917 року з меблів, які збереглися в Управлінні Південної залізниці до наших днів. Крім того, в музеї в експозиції виставлені годинник машиніста, електромеханічні прилади контролю руху поїздів. Захоплює дух макет ділянки повноцінної залізниці з усіма її елементами, докладно передає весь ландшафт конкретної ділянки дороги.

Час, відведений на екскурсію, минув непомітно. Підопічні одержали заряд позитивних емоцій та гарний настрій. Доповнило враження відвідування кафе при музеї, в якому замовлення доставляли локомотиви.

 

Перейти до вмісту