Skip to main content

Соціальний антинаркотичний проект  «ЖИВИ»

|

Соціальний антинаркотичний проект  «ЖИВИ»

 Два роки поспіль в межах міського соціального проекту «Єдина соціальна мережа» реалізується соціальний антинаркотичний проект «ЖИВИ».

Довідка. Харків охопила епідемія наркоманії серед підлітків та молоді, все частіше до швидкої допомоги потрапляють школярі та студенти через передозування спайсами. Практично в кожному дворі міста зустрічається реклама наркотиків у вигляді інтернет-адрес. Дуже часто така реклама трапляється на шляху до шкіл та навчальних закладів. Кожен старшокласник знає про наркотики і має знайомих, які вживають солі, закладки, картелі марки тощо. Сучасні наркотики викликають швидке звикання після першого вживання, хвороба прогресує, призводить до летальних наслідків. Вже після декількох місяців вживання людина стає фактично особою з інвалідністю, здатним існувати лише за рахунок суспільства.

Протягом 2018 року вмісті проводилася низка заходів-акцій «Намалюй життя», в якій взяли участь громадські організації, які опікуються питанням надання допомоги і підтримки наркозалежних та мешканці Харкова. Метою акцій була деактивація інтернет-адрес, розміщених на фасадах будинків та інших об’єктах. Рух «Намалюй життя» об’єднав небайдужих до проблеми наркоепідемії людей, метою яких стало привернення суспільної уваги до даного питання, а також пошуку шляхів його подолання.

Соціальний антинаркотичний проект «ЖИВИ» започаткувала громадська організація  Центр Георгія Побідоносця, який входить до складу Міжнародної Антинаркотичної Асоціації. За півтора року свого існування в Харкові Організація змогла досить вдало привернути увагу суспільства до проблеми наркоепідемії, проведенням в районах міста акцій «Намалюй життя».

В 2018 році Центр Георгія Побідоносця став партнером міського соціального проекту «Єдина Соціальна Мережа» міста Харкова із соціальним антинаркотичним проектом «ЖИВИ».

Основна діяльність Організації – вторинна профілактика нарко-алко-ігро  залежностей. Нарко, алко, ігро виздоровлення йде за чотирма основними сферами життєдіяльності людини: біо, психо, соціо, духовній.

Біо – розклад дня, спортивні заходи, басейн, мініфутбол, дієта, меднагляд.

Психо – постійна робота з психологом, консультації з хімічної залежності, відсутність небезпечного усамітнення, цілодобовий нагляд.

Соціо – різноманітні тренінги та семінари, розважальні заходи, каністерапія, акції, суботніки, театр.

Духовно – 12 крокова програма є духовною апріорі, декілька разів на тиждень заняття із священнослужителями УПЦ, виїзні Літургії в Центрі, недільні виїзди в Храм.

Постійно ведеться психосоціальна робота з близькими та рідними людьми залежних хлопців та дівчат.

Разом із Центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м.Харкова, ДУ Центр пробації» в Харківській області, управлінням превентивної діяльності ГУ НП у Харківській обл. реалізуються соціальні проекти для малозабезпечених верств населення, а саме волонтерська допомога, супровід осіб з інвалідністю, які пересуваються на кріслах-колісних.

 

pravoslavniy-centr.com.ua

+38(099)4452266;

+38(068)9889889;

+38(063)5135352.

Перейти до вмісту