Skip to main content

Підопічні Шевченківського терцентра відвідали музей реклами

|

Реклама – двигун прогресу!

23 жовтня 2019 року підопічні відділення денного перебування Шевченківського територіального центра надання соціальних послуг міста Харкова відвідали музей реклами, створений на території Рекламного Концерну «Харків на долонях».

Підопічні територіального центра відвідали єдиний в Україні музей реклами, в якому зібрані сотні експонатів, що розповідають про становлення і розвиток реклами з середини XIX століття по теперішній час. Від екскурсовода відвідувачі дізналися, що музей реклами був заснований у 2007 році, експонати музею були подаровані співробітниками, друзями, знайомими та просто людьми, які цікавляться цією галуззю, навіть брав участь Харківський історичний музей.

Відвідувачі побачили, які креативні вивіски створювали дореволюційні рекламісти при відсутності комп’ютерної техніки, як оригінально приваблювали покупців виробники солодощів і духів. Серед найцінніших експонатів музею – столітній рекламний довідник Харкова, грошовий чек 1942 року, що закликає населення відкривати грошові рахунки на пошті, перший український комікс з рекламою батарейок і ліхтариків. Також представлені колекції значків, етикеток, зразки політичної, соціальної, зовнішньої реклами.

Підопічні дуже вдячні екскурсоводу Наталії Лантвоєвій за цікаву та пізнавальну розповідь, за її професіоналізм у цій справі, за її позитивний настрій та гарне ставлення до відвідувачів.

Перейти до вмісту