Skip to main content

Фізична активність – складова активного довголіття

|

2 жовтня у територіальному центрі надання соціальних послуг Немишлянського району міста Харкова було проведено спортивні майстер-класи з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана України під девізом: «У здоровому тілі – здоровий дух».

Всі охочі мали змогу відвідати водночас такі локації: шахи, настільний теніс, суглобова гімнастика, заняття на тренажерах. З великим задоволенням до майстер-класів долучились відвідувачі терцентру Холодногірського району.

У майстер-класі з шахів взяли участь 8 пенсіонерів, підопічні відділень денного перебування Немишлянського та Холодногірського районів. Гра в шахи була цікава та захоплива. Ця дружня зустріч принесла не тільки неабияке задоволення від спілкування, але й користь у розвитку мислення, терпіння, вмінні приймати рішення.

Майстер-клас з настільного тенісу захопив учасників, викликати азарт, підняв настрій. Люди поважного віку зрозуміли, що вони можуть грати у настільний теніс і отримувати задоволення віх руху.

На майстер-класі з суглобової гімнастики провели повний комплекс ефективних і простих вправ, які спрямовані на відновлення рухливості суглобів, їх гнучкість, а також тренуванні груп м’язів, які недостатньо використовуються в повсякденному житті. Потім заняття було продовжено на тренажерах, які було встановлено на території терцентру.

Впевнені, що розпочата нами традиція проведення спортивних майстер-класів надалі буде розширювати їх кількість і долучати до посильного фізичного навантаження все більше пенсіонерів.

Перейти до вмісту