Skip to main content

 Адміністрація Московського району Харківської міської ради інформує

|

   До уваги керівників, працівників підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю, профспілкових та інших громадських організацій!

           Управління праці  та соціального захисту населення Адміністрації Московського району Харківської міської ради  (далі-Управління)  інформує що,  з метою виконання  Комплексного плану  першочергових заходів щодо підвищення рівня оплати праці та легалізації трудових ресурсів на 2019 рік, затвердженому заступником голови обласної державної адміністрації 16.01.2019 року, та з метою сприяння зростання рівня середньомісячної заробітної плати працівників підприємств, установ та організацій Московського району  м. Харкова спеціалістами Управління у січні-жовтні 2019 року проведено 10 моніторингів з питань  праці, в тому числі своєчасного введення мінімальної заробітної плати та рівня заробітної плати, на 513 підприємствах та установах району, з них  на 135 – неодноразово.

      За результатами моніторингів з’ясовано, що на всіх  підприємствах та установах району: мінімальний посадовий оклад в штатних розписах встановлено на рівні прожиткового мінімуму або вище; працівникам, які відпрацювали місячну норму робочого часу і  їх посадовий оклад менший за мінімальну заробітну плату, щомісячно здійснюється доплата до мінімального розміру заробітної плати; основними причинами низького рівня заробітної плати на підприємствах району є: праця працівників на умовах неповного робочого дня та надання відпусток без збереження заробітної плати згідно зі ст.84 КЗпП України.

        На 10 засіданнях робочої групи з питань підвищення рівня оплати праці, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, проведених в січні-жовтні 2019 року в Адміністрації Московського району Харківської міської ради, було заслухано звіти 94 роботодавців, в тому числі 46 ФОП, у яких, згідно з наданою звітністю, існував низький рівень оплати праці. Крім того, 1 роботодавця заслухано з питань легалізації виплати заробітної плати. Керівникам цих підприємств та ФОП рекомендовано вжити заходи щодо  підвищення рівня заробітної плати.

        Крім того, спеціалістами Управління в жовтні-листопаді 2019 року був проведений аналіз  щодо динаміки середньомісячної заробітної плати та середньооблікової кількості штатних працівників на підприємствах, в організаціях, установах району за січень-вересень 2019 року та аналогічного періоду 2018 року за видами економічної діяльності,  яким було охоплено 139 підприємств (установ, організацій) району, а також, 1 установа району-Управління освіти Адміністрації Московського району Харківської міської ради, в розрізі структурних підрозділів якого – 74 заклади освіти.

      В районі, за даними проведеного моніторингу, середньомісячна заробітної плата штатних працівників  за січень-вересень 2019 року збільшилась в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 19,3% та склала 7030,00 грн., що перевищує розміри соціальних гарантій: мінімальної заробітної плати в 1,7 рази та прожиткового мінімуму для однієї працездатної особи – в 3,5 рази.

 

                     Рівень середньомісячної заробітної плати  штатних працівників підприємств, установ та організацій  за січень-червень 2019 року склав у грн.

по  Україні 10260,00
по  Харківській області 8906,00
у Московському районі м. Харкова 7030,00

 

Керівникам підприємств, організацій, на яких розмір заробітної плати нижче за вищевказані рівні, рекомендуємо вжити заходів щодо підвищення рівня середньомісячної заробітної плати працівників.

 

Перейти до вмісту