Skip to main content

Важлива інформація для одержувачів пільг на житлово-комунальні послуги

В цьому місяці пільговики отримали квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу – без урахування пільг та субсидій.

Це пов’язано із новим механізмом нарахування пільг на житлово-комунальні послуги, який вступив в силу 1 жовтня 2019 року.

Розраховані суми пільг перераховуватимуться АТ «Ощадбанк» для подальшого проведення ним розрахунків з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика (безготівкова форма). Такі пільговики сплачують, як і раніше, частину платежу. Пільги всім призначені і перераховані на їх особові рахунки в комунальні підприємства відповідно до розміру їх пільги. Про перераховану суму особи отримають інформацію з 18 по 20 листопада у вигляді SMS від “Ощадбанку”. Різницю необхідно оплатити власними коштами.

Пільговикам, які подали заяву до органу соціального захисту населення на отримання пільги готівкою, виплата буде здійснюватися  у готівковій формі у зазначений у заяві спосіб (банк або пошта). У разі отримання готівки пільговик має сплатити за спожиті послуги повністю.

Детально на сайті Мінсоцполітики.

Перейти до вмісту