Skip to main content

Літературний вернісаж у Основ’янському терцентрі

|

ТАЛАНТ ВЕЛИКИЙ, САМОБУТНІЙ

До 220-річчя від дня народження Петра Петровича Гулака – Артемовського, відомого українського письменника, який заклав основи нової байки, започаткував романтичну баладу, у відділенні денного перебування територіального центру надання соціальних послуг Основ’янського району міста Харкова відбувся літературний вернісаж «Талант великий, самобутній».

Працівники відділення, при підтримці КП «Центральна бібліотека», розповілигостям заходу про біографію та літературну діяльність П.П. Гулака – Артемовського, наголосили, що в українську культуру він увійшов, насамперед, як просвітник, талановитий продовжувач народних бурлескних традицій і реалістичних тенденцій. Бурхливі емоції та жваве обговорення викликала у відвідувачів відділення перша байка письменника «Пан та Собака», в якій через взаємини пана та собаки розкривається характер стосунків у феодальному суспільстві. Учасники заходу залюбки декламували відомі байки П.П. Гулака – Артемовського: «Рибка», «Батько та Син» , «Цікавий та Мовчун», саме в них письменник торкається життєвих проблем.

Підсумком літературної зустрічі стала вікторина, присвячена біографії та творчості письменника. Але сьогодні переможених не було, бо кожен учасник заходу відкрив для себе нові сторінки з життя палкого захисника української мови, майстра художнього слова, визначного діяча літератури – П.П. Гулака – Артемовського!

Перейти до вмісту