Skip to main content

Стан виробничого травматизму в Московському районі м. Харкова у 2019 році

Протягом 2019 року на підприємствах, в установах, організаціях Московського району м. Харкова зареєстровано 4 нещасних випадки, пов’язаних з виробництвом, з них 1 нещасний випадок – із смертельним наслідком. В порівнянні з минулим роком кількість страхових нещасних випадків зменшилась на 2 одиниці.

В нещасних випадках постраждали працівники Харківської обласної організації профспілки працівників соціальної сфери України, ПП «Охоронне агенство «Інекс», Державного професійно-технічного навчального закладу «Харківське вище професійне училище будівництва» та комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 124 комбінованого типу Харківської міської ради».

Станом на 01.01.2020р. у районі зареєстроване 1 хронічне професійне захворювання у КНП ХОР «Обласний клінічний протитуберкульозний диспансер №7». Групових нещасних випадків не зафіксовано. 

Аналіз випадків виробничого травматизму показав, що в загальній структурі причин нещасних випадків на виробництві переважають причини психофізіологічного характеру (3 випадки – 75% від загальної кількості), а саме: травмування внаслідок протиправних дій інших осіб, особиста необережність потерпілого, несприятливі погодні умови. 1 нещасний випадок із смертельним наслідком (25% від загальної кількості) стався через організаційні причини, а саме: основною причиною стало невиконання посадових обов’язків, супутньою – невиконання вимог інструкцій з охорони праці.

До подій, які призвели до нещасних випадків, відносяться падіння потерпілих    (3 випадки – 75% від загальної кількості), в т.ч. падіння під час пересування та падіння з висоти, а також травма, заподіяна іншою особою (1 випадок – 25% від загальної кількості).

Звертаємо увагу працівників на необхідність бути максимально уважними під час пересування за виробничою необхідністю територією підприємства та поза нею, виконувати усі вимоги інструкцій з охорони праці.

Роботодавцям, в свою чергу, нагадуємо про їх обов’язок щодо створення для кожного працівника здорових і безпечних умов праці.

Перейти до вмісту