Skip to main content

Чергові засідання районних робочих груп відбулися в адміністрації Холодногірського району ХМР

|

24 січня 2020 року в Адміністрації Холодногірського району Харківської міської ради проведено чергові засідання районних робочих груп з питань сприяння погашенню заборгованості з виплати заробітної плати, податків, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та з питань підвищення рівня оплати праці, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Засідання відбулися за участю представників Управління праці та соціального захисту населення адміністрації району; головного Управління Пенсійного фонду України в Харківській області; відділу праці та зайнятості населення Адміністрації району; відділу соціально-економічного розвитку Адміністрації району; управління фінансів Холодногірського району; Центрального управління Головного управління Державної податкової служби у Харківській області; Харківського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області.

На засіданнях зроблені підсумки роботи у 2019 році щодо підвищення рівня оплати праці, легалізації виплати заробітної та вжиті заходи з метою погашення заборгованості з виплати заробітної плати. Також визначено основні напрямки роботи на 2020 рік та обговорені питання подальшої співпраці членів робочої групи щодо роботи з суб’єктами господарювання району.

Заступник голови робочої групи з питань сприяння погашенню заборгованості з виплати заробітної плати, податків, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування Інна Уварова відмітила, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року заборгованість з виплати заробітної плати зменшилася в 1,8 раза та складає на 5 підприємствах району 6687,5 тис. грн. – це економічно неактивні підприємства та підприємства-банкрути. Заробітну плату не виплачено 297 працівникам зазначених підприємств. Заборгованість з виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах та підприємствах комунальної форми власності, які звітують до органів статистики, відсутня.

Серед позитивних результатів в роботі районної робочої групи з питань підвищення рівня оплати праці, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення її голова, Інна Уварова, відзначила широку інформаційно-роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання та жителями району, так у 2019 році проведено 356 заходів (семінари, наради, зустрічі, флешмоби) за участю 2420 роботодавців та 6978 громадян, в результаті якої роботодавцями району вжиті заходи з підвищення рівня заробітної плати. Розмір заробітної плати по Холодногірському району у листопаді 2019 року зріс на 14,4 %, у порівнянні з відповідним періодом минулого року (по Харківській області – на 15,9 %, по Україні – на 16,6 %) і складав 10 145 грн.

Перейти до вмісту