Skip to main content

Допомога на дітей фізичним особам- підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої та другої групи платників єдиного податку.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.04.2020   №329 «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми» на період карантину та на один місяць після дати його відміни запроваджено виплату допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої та другої групи платників єдиного податку.Прийом документів для виплати допомоги здійснюється органами соціального захисту населення. Допомога на дітей призначається з місяця звернення.

Хто має право?

Громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні.

Які умови надання послуги?

Допомога на дітей призначається і виплачується фізичним особам- підприємцям (далі- заявникам), які обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої та другої групи платників єдиного податку за умови сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи- підприємця.

Призначення і виплата допомоги здійснюється за зареєстрованим місцем проживання або за місцем проживання заявника на кожну дитину до досягнення нею 10 річного віку.

Допомога не призначається  на дітей, на яких виплачується компенсація послуги «муніципальна няня». Отримання інших допомог не впливає на призначення та виплату цієї допомоги.

Які документи необхідно подати?

  • Заяву;
  • копії свідоцтв про народження дітей віком до 10 років;
  • довідку з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за 2019 рік  (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);
  • копію документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);
  • копію рішення про встановлення опіки (за необхідності).

Скільки часу надається для донесення документів?

У разі, коли до заяви, поданої у паперовій формі, не додані всі необхідні документи, орган соціального захисту населення повідомляє заявнику, які документи повинні бути подані додатково. Якщо документи донесені  протягом одного місяця з дати звернення, допомога призначається з місяця звернення.  

Які розміри допомоги?

На дитину до 6 років розмір щомісячної виплати становить 1779 грн.

На дитину від 6 до 10 років- 2218 грн.

Після введення в експлуатацію відповідних технічних та програмних засобів, у заявників буде можливість подання заяви в електронній формі з накладенням кваліфікованого електронного підпису, без відвідування органів соціального захисту населення.

Бланк заяви знаходиться за посиланням.

Перейти до вмісту