Skip to main content

Увага! Зміни для отримувачів допомоги на дітей ФОП

Постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2020 р. № 432 внесені зміни до постанови від 22 квітня 2020 р. № 329 «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми» щодо допомоги дітям фізичних осіб ― підприємцям (ФОП).

Відтепер допомога на дітей призначається і виплачується ФОП, які зареєструвалися або перейшли на спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку у січні – березні 2020р.,  наряду з тими хто сплатив єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації ФОП. Також надано право на таку допомогу особам, які отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу та звільнені від сплати за себе єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Допомога на дітей призначається і виплачується також ФОП, які мають документи, що засвідчують народження дитини, видані компетентними органами іноземної країни і легалізовані в установленому порядку, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

Допомога на дітей підприємцям, які звернулися за її призначенням у травні ― червні 2020 р., призначається та виплачується починаючи з травня 2020 року.

Нагадуємо що допомогу ФОП можна оформити на сайті Мінсоцполітики не виходячи з дому.

Перейти до вмісту