Skip to main content

«Ні» – незадекларованій праці!

Працівникам, які вже працюють, та тим, які мають намір влаштуватися на роботу, важливо розуміти способи виплати і розміри заробітної плати та їх вплив на соціальне та пенсійне забезпечення, адже офіційне працевлаштування – це гарантія соціальних, економічних, трудових та інших прав працівника.Фахівці відділу праці та зайнятості населення Адміністрації Київського району Харківської міської ради сумісно з фахівцями Управління праці та соціального захисту населення Адміністрації Київського району Харківської міської ради  вкотре нагадали про переваги офіційного працевлаштування суб’єктам господарювання Київського району.

Під час зустрічей було розглянуто питання використання незадекларованої праці суб’єктами господарювання у сфері оптової торгівлі та роздрібної торгівлі, організації харчування,  надання послуг. Працівникам було роз’яснено переваги офіційного працевлаштування, а саме:

  • регулярна заробітна плата;
  • страхування на випадок безробіття;
  • страхування від нещасного випадку на виробництві;
  • страхування на випадок тимчасової непрацездатності;
  • безпечні та здорові умови праці.

Спілкуючись фахівці закликали відповідально ставитись до свого майбутнього, адже отримуючи заробітну плату в «конверті», працівники втрачають не тільки соціальні гарантії сьогодні, а й позбавляють себе гідної пенсії в майбутньому.

Інформаційна кампанія триває з урахуванням обов’язкового дотримання вимог постанов Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та від 20.05.2020 №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів».

Також особливу увагу привертається до дотримання працівниками рекомендацій щодо непоширенню коронавірусної інфекції, які запроваджені МОЗ, використання засобів індивідуального захисту, користування дезінфекторами як під час виконання робіт, так і в побуті.

Представникам підприємств та фізичних осіб – підприємців роздано інформаційні буклети розроблені Міжнародною організацією праці на тему: «Переваги офіційного працевлаштування, недоліки і ризики роботи в «тіні» та отримання заробітної плати «в конверті»».

Шановні громадяни, задумайтесь над своїм майбутнім вже сьогодні, та  вимагайте від роботодавця нараховувати та виплачувати   заробітну плату   прозоро та відкрито.

Перейти до вмісту